SEO оптимизация

Защо някои сайтове се радват на голяма популярност в Интернет, за тях се говори и дискутира по форуми и социални мрежи, а други остават неизвестни или забравени – все едно въобще не съществуват? Причината е проста и се крие в т. нар. SEO оптимизация на уеб сайт или интернет магазин. Сайтовете, които имат хиляди посещения от страна на потребители разполагат със “зона на видимост”, включваща перфектна SEO оптимизация на уеб сайт или онлайн магазин и развитие на проекта във виртуалното пространство. От правилното оптимизиране, поддържане и популяризиране на вашия сайт зависи дали той ще излиза на челни позиции във водещите страници на най-големите интернет търсачки, като Google или ще изостава няколко десетки и дори стотици позиции назад.

Статистиката показва, че борбата за трафик и посещения в Интернет е изключително сериозна. Всеки уеб сайт се стреми към висок рейтинг и перфектно индескиране в търсачките. SEO оптимизацията на уеб сайта или интернет магазина ви, ще гарантира неговото успешно позициониране в мрежата и ще разшири многократно възможностите на вашия бизнес. Колко по-нагоре в страниците на Google и Yandex излизат страниците от вашия сайт, толкова по-голям ще бъде и потокът от посетители, всеки един от които може да стане потенциален потребител на вашите продукти и услуги.

За да попадне в първите страниците на световните търсачки, като Google, вашият проект трябва да разполага с контент (съдържание), съобразен с основните правила и потребности на SEO оптимизацията на уеб сайт или интернет магазин. Предните позиции в системите на водещите търсачки зависят от редица външни и вътрешни фактори:

-състав на семантическото ядро на съдържанието – правилен подбор на заявките, по които ще се осъществява SEO оптимизацията на уеб сайта и намирането му в Интернет;

-оптимизация на страниците и текстовете – след извършването на предварителен задълбочен анализ сайтът се запълва с обем страници и текстове с уникално съдържание и набор от ключови думи;

-използване на мета тагове title (заглавие), description (описание), keywords (ключови думи);

-употребата на вътрешни линкове между страниците, които улесняват навигирането и водят до по-добро индексиране в мрежата.