Домейнът е уникален набор от символи, чрез който вашият уеб сайт ще бъде достъпен в Интернет. Кой домейн да изберем? – Това зависи от вас. Препоръчваме ви обаче да се обърнете към този проблем възможно най-сериозно, защото изборът на име на домейн е сравним с избора на име за вашето дете. В бъдеще промяната на домейна ще бъде доста трудна процедура.

Правило №1. Тематика

Основата на име на домейн може да приеме името на вашата организация, ключови думи, името на услугата или продукта, който продавате.
Можете да използвате „транслитерация“ или да използвате английски думи.Ето на този линк, може да намерите инструмент, който да помогне за правилното транслитериране на латиница на желаното име, според Закона за транслитерацията (обнародван на 9 март 2009 г.)

Правило №3. Разширение на домейна

Напоследък има все повече и повече разширения на домейни. В повечето случаи те се наричат ​​“тематични“. Например: .shop – за магазин, .pro – за професионалисти, .design – за художествени и дизайнерски студия.Изборът е наистина голям. Ако сайтът ви ще бъде насочен към България, съветваме Ви да се ограничите до обичайния домейн .bg.

Правило №2. Регионалност

Ако предоставяте услуги за конкретен град или регион, тогава е възможно да посочите териториална референция под формата на име на града, съкращението му или регионален номер. Например, имаме рекламна агенция, Арт ООД, която се намира в София. В този случай името на домейна може да бъде избрано по следния начин: artsf.bg, sofia-art.bg и т.н.

Интересувате се от услугата ни "Проверка за име на домейн"?

Правило №4. Противопоказания

Въпреки че изборът при регистрация на даден домейн е изключително голям, събрахме информация кои букви и фрази е по-добре да не се регистрират:
Въздържайте се от използването на повече от една от буквите: J, G, U, Y, S, C в домейна.
Избягвайте да използвате съскащи фрази като: sh, ch, zh, th.
Не използвайте повече от 12 знака в домейна.
Не регистрирайте домейни с много цифри в името, не повече от 3 бр. в домейна.

Проверка за име на домейн
Оцени!

Вашият коментар

Затвори