Създаването на сайтовете на WordPress е много лесно.

WordPress е подходящ за решаване на широк спектър от задачи. Първоначално замислен за създаване на блогове, той се превърна в платформа за всякакви сайтове. WP използват повече от една четвърт от всички интернет сайтове.Сега в интернет има повече от един милиард сайтове (около 1,113,471,400). От тях около триста милиона използват WordPress. Впечатляващо, нали?
WordPress е инструмент, който е лесен за използване.

Лесно е да управлявате уебсайта си на WordPress благодарение на добре проектирания административен панел.
WP работи на почти всеки хостинг, дори и най-евтиния.
Ако трябва да добавите функционалност (форум, онлайн магазин, бутони за социални мрежи под публикациите), просто трябва да намерите и инсталирате подходящия плъгин от директорията за добавки.
Има много теми. Можете да направите приятен личен блог или солиден сайт на фирмата.
Ако желаете, можете да разширите функционалността чрез наемане на програмист. Разработването на сайтове на WP, в сравнение с други CMS, е по-лесно.

Управлението на WordPress сайт е лесно.

Когато човек, неразбиращ от програмирането участва в администрирането сайта е важно той да може лесно да намери основните функции на управлението му. Например, за да коригира бързо текста на страниците. Благодарение на добре проектирания администраторски панел, начинаещият потребител може да обработва страници за редактиране.

По мое мнение WordPress администраторският панел е най-удобният в света.
Доколкото ми е известно, потребителите най-малко се оплакват от панела за управление на WP. Тя има голям баланс между функционалност и удобство.
Работи на всякакъв тип хостинг

Можете да си купите евтина хостинг услуга с поддръжка на PHP версия 5.2.4 или по-нова (версия 7.1 понастоящем е най-подходяща) и MySQL база данни и можете да инсталирате WordPress там – сайтът ще работи. Но е по-добре да използвате хостинг с нов софтуер, тъй като е по-безопасен.

Един начин да използвате WordPress безплатно
Има начин да използвате WP, което не изисква инвестиране на пари: можете да се регистрирате на wordpress.com, като изберете безплатна тарифа. Ще получите адреса на сайта като vashiqizbor.wordpress.com и основните функции на WordPress.
За сметка на това, на всяка страница ще се излъчват реклами.
По мое мнение не е най-добрият вариант, защото:
От България такива сайтове се отварят бавно или биват погрешно блокирани.
Не можете да инсталирате плъгини.

Когато използвате евтин хостинг, помислете: при висока посещаемост (5-20 хиляди посещения на ден – зависи от хостинга, темата и инсталираните приставки), страниците на сайта започват да се отварят бавно. Това не е проблем: можете да ускорите сайта с помощта на плъгини за кеширане и грамотни настройки на самия хостинг. В крайна сметка, сайтът за новини Fortune с огромна посещаемост, работи върху WordPress – това трябва да ни говори нещо. Забележка: когато посещенията са повече от три хиляди на ден, помислете за оптимизиране и / или промяна на хостинг план.

WordPress плъгините могат да направят всичко

Едно от Чудесните неща в WordPress е каталогът с с допълнителни модули (плъгини), който значително разширява стандартната функционалност. Първоначално WP е проектиран за създаване на блогове, но с помощта на приставки можете да добавите нови функции и да направите пълноценен онлайн магазин.

По времето на писането на тази статия, в каталога има около 47 876 плъгини, но броят им нараства ежедневно. Някои плъгини са инсталирани над един милион пъти.Хубавото е, че всеки може да остави коментар и в случай на проблеми да зададе на автора въпрос.

Приставките се инсталират директно от администраторския панел(елемент Plugins – Add new) и трябва да бъдат конфигурирани отново там. Има няколко български езикови добавки, затова е важно да знаете английски или да използвате онлайн преводачи.

Ако темата за дизайна на сайта е правилно проектирана, добавянето на нови функции може да не изисква участието на програмист. Включете плъгина и например ще имате под всеки пост бутон за социални мрежи. Или нещо друго полезно.
Дизайн (теми) за WordPress

Въпреки че стандартната тема, която е активирана по-подразбиране във WP обикновено не е задоволителна, можете да инсталирате допълнителна от техния официалния каталог или от много сайтове за безплатни и/или платени такива.

Темите, подобно на приставките, оказват силно влияние върху функционалността. Можете да превърнете сайта в портфолио на фотограф или да направите уеб сайт за фирма за чорапи – изборът е богат. Съществуват и универсални теми.

Тематичният каталог на WordPress е доста неудобен, но ако сте упорити, можете да намерите нещо интересно.

Доработване на сайта

Ако внезапно се появи нужда от някаква функция или уникален дизайн, винаги можете да намерите програмист на свободна практика, който да го направи за вас.

Всички функции на WordPress са документирани в подробни детайли, вашият уеб сайт може да бъде направен от един разработчик, а да добавите нова функционалност – друг. Разработването и разработването на уеб сайтове на WordPress е по-евтино, отколкото да се занимавате с безименни CMS системи, направени от уеб студио по поръчка.
Накратко

Ако интернет се държеше на три стълба, WordPress би трябвало да е един от тях. Благодарение на WP, в интернет има много сайтове, добри и лоши.Ако искате да направите свой собствен – препоръчвам Ви да започнете с WordPress

Защо WordPress е популярен?
4.6 (91.67%) 12 votes

Вашият коментар

Затвори